Bingon alkuperä

Posted by

Bingo oli alunperin eräänlainen arpajaiset, joka otettiin käyttöön Italiassa. Sitten se tunnettiin Lo Giucco del Lotto D’Italia. Le Lotto kuten bingo sitten tunnettu houkutteli ihmisiä etenkin älymystön jo vuonna 16-luvulla. Kun aiemmissa versioissa bingo pelejä pelikortit jaettiin kolmeen vaaka- ja yhdeksän pystysuora rivit muodostavat bingo kortteja. Jokainen pystysuora rivi koostui numerot 1-90 ja vaaka-rivillä oli viisi numeroa satunnaisessa järjestyksessä neljä tyhjää tilaa. Pystysuoraan rivit numerot 1 ja 10 kirjoitettiin ensimmäisen rivin 11: stä 20 toisessa rivissä ja se jatkui samalla tavalla till 90.

Ajan kuluessa uudempi versio pelistä syntynyt. Varhaisimmat bingopeli kuten tiedämme sen nyt perustettiin jonka Toymaker Georgiasta nimeltään Lowe. Kaksi muunnelmia bingo myi olivat 12 annoskorttipakkaus peli $ 1, ja 24 annoskorttipakkaus bingo peli 2 $.

Se ei ole kovin vaikeaa tehdä omia bingokortti. Kaikki tarvitsee on pahvi, joka on jaettu viiteen sarakkeisiin ja kuusi riviä. Päällä jokaisen sarakkeen kirjoittaa nimen “BINGO” ja kirjoittaa numeroita alle kirjaimet ja bingo peli kortti on valmis. Yleensä voittanut muotoa bingo sisältää kaikki peräkkäin, mikä tarkoittaa, kaikki numerot yliviivattu joko yläosassa keskellä tai alarivissä tai yksi tai kaksi täyttä taloa, jossa ensimmäinen ja toinen henkilö, joka ylittää kaikki numerot bingokortti voittaa puskuri palkinto.

Bingopelit voidaan sovittaa mihin tahansa aihealueeseen. Esimerkiksi joulun bingo voi pelata koko perheelle. Kirjoittamisen sijaan “BINGO” päällä käsintehty bingokorteissa sana “enkeli” voitaisiin kirjoittaa. Rivit ja sarakkeet voidaan täyttää kanssa jouluaiheisia kuvia. Jopa lapset nauttivat tätä vaihtelua bingo.

Leave a Reply